شیوه نامه علمی و فرمت نگارش پروپوزال های دانشگاهی
در ادامه، هفت نکته و مورد مهم در خصوص نوشتن پروپوزال، آورده شده است.
آنچه باعث بالا بردن کیفیت یک پروپوزال یا پیشنهاده پژوهشی می شود، به کیفیت پروژه پیشنهادی و نیز به چگونگی نگارش پژوهشگر بستگی دارد.
هر دانشگاه یا دانشکده ای، فرم های مشخصی را برای نوشتن پروپوزال از پیش آماده کرده است. همه دانشجوها باید آن را فرم را تهیه و همه اطلاعات لازم را در آن وارد کنند و سپس آن را به دانشگاه محل تصویب خود تحویل دهند تا داوران و استادان آن را تصویب کنند.
نگارش یک پروپوزال درست و اصولی، مستلزم رعایت 7 مورد اساسی و مهم است که در ادامه به آنها اشاره شده است.
مرحله نخست: مشخص کردن موضوع تحقیق
نخستین گام برای نوشتن پروپوزال، انتخاب موضوع پژوهش است.
دانشجو یا پژوهشگر، ابتدا باید موضوعی را تعیین کند که خواستار مطالعه و پژوهش در آن زمینه است. انتخاب عنوان و موضوع درست و مناسب، نقش بسیار مهمی در نگاشتن پایان نامه دارد.
متأسفانه امروزه کیفیت پژوهش ها و پایان نامه کاهش پیدا کرده است و یکی از دلایل مهم آن، این است که سطح موضوعات پایان نامه ها در دوره های بالاتر تحصیلی بسیار پایین است یا اینکه سطح برخی از موضوعات در مقاطع پایین تر، بسیار سنگین است.
شروط موضوع پروپوزال یا پایان نامه
- نو و بدیع باشد.
- با نیازهای روز جامعه تناسب داشته باشد و بتواند در نهایت راهکاری برای حل مشکل به دست دهد.
- با حوزه کاری و تخصص فرد متناسب باشد.
- در عنوان تحقیق باید قلمروهای مکانی و زمانی و نیز اهداف تحقیق مشخص باشند.
- موضوع باید به گونه ای انتخاب شود که قابلیت اجرا شدن داشته باشد.
- موضوع باید به صورت جامع، مختصر، واضح و غیر سؤالی نوشته شود.
مرحله دوم: بیان مسئله
در قسمت بیان مسئله، باید مشکل ها و تعارض هایی تشریح شود که در ذهن دانشجو و پژوهشگر، سؤال ایجاد کرده است.
به عبارت دیگر، مسئله ای که در این بخش مطرح می شود، همان پرسشی است که ذهن پژوهشگر درگیر آن شده است و پژوهشگر با هدف ریشه یابی مشکلات و ارائه راهکار برای رفع آن، پرسش را مطرح می کند.
بخش بیان مسئله، بهترین قسمت برای توضیح دلایل به وجود آمدن سؤال تحقیق است. آنچه در این بخش اهمیت فراوانی دارد، این است که باید به عملی بودن مسئله مورد تحقیق، توجه شود. زیرا دانشجو یا پژوهشگر باید هیئت داوران را متقاعد کند که انجام این پژوهش، دستاوردهای جدیدی به همراه خواهد داشت. بنابراین، پژوهش مورد نظر باید بر اساس مستندات انجام شود.
مرحله سوم: پیشینه پژوهش
یکی از بخش های مهم در کارهای تحقیقاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، پیشینه تحقیق است که مرور ادبیات یا litrature review نام دارد.
در بخش پیشینه، پژوهشگر باید همه تحقیقاتی را که مرتبط با موضوع پژوهش خود است، بیان کند. دانشجو برای انجام این کار و افزایش اطلاعات خود، باید به مدارک و سندهای مرتبط با موضوع خود رجوع کند.
هدف از پرداختن به پیشینه تحقیق
پیشینه تحقیق، با چند هدف انجام می شود:
مانند پیشگیری از دوباره کاری و سرقت ادبی
استفاده از تجربه های پژوهشگرهای گذشته
آشنایی با نقاط ضعف و قوت پژوهش های پیشین.
مرحله چهارم: مشخص کردن اهداف پژوهش
در مرحله چهارم، پژوهشگر می بایست هدف های کلی، ویژه و نیز کاربردی پژوهش را به صورت دقیق مشخص کند.
نمونه:
۱ . بررسی جلوه های افراط زدایی از اعضای گروه های تروریستی
۲ . بررسی رویکرد ِ جرم شناختی افراط زدایی از اعضای گروه های تروریستی
۳ . بررسی مهم ترین جلوه های افراط زدایی در کشور های پیشگام مبارزه با تروریسم
هدف های کلی پژوهش؛
آن هدف هایی هستند که مستقیماً از موضوع پژوهش برداشت می شوند.
اهداف کاربردی؛
اما اهداف کاربردی، از مسئله پژوهش و هدف کلی پژوهش گرفته می شوند و بنابراین، زیر مجموعه اهداف کلی به شمار می روند. با مشخص کردن این دسته از اهداف، مواردی که در پژوهش تحقق می یابند و نیز مواردی که تحقق نمی یابند، تعیین می شوند.
مرحله پنجم: فرضیه های پژوهش
هر پژوهشی، شامل چند پیشنهاد یا پیشی بینی منطقی است که فرضیه نام دارد. فرضیه ها در طول پژوهش و پس از آزمون و خطا و نیز با بررسی یافته های تحقیق، قبول یا رد خواهند شد.
فرضیه ها باید به صورت کامل، دقیق و روشن نوشته شوند و برای نوشتن آنها، باید از واژه های قابل اندازه گیری استفاده شود. آنچه باید در اینجا به آن اشاره کنیم، این است که اگر فرضیه ها رد یا قبول شوند، هیچ تأثیر منفی و بدی بر پژوهش یا پژوهشگر نخواهد گذاشت.
پرسش های تحقیق
( یک سوال اصلی و دو سوال فرعی )
سوال اصلی
نمونه:
مهم ترین جلوه های افراط زدایی از اعضای گروه های تروریستی کدام اند؟
سوالات فرعی
نمونه:
۱ _ تعامل حقوق کیفری با جرم شناسی پیشگیری در حوزه افراط زدایی از تروریست ها به چه نحو است؟
(به معنای اصلاح و درمان نیست؛ بلکه به منظور پیشگیری اجتماعی و دشمن مدار است که افراد طبقه بندی میشوند، مهاجران و… در قسمت افراط زدایی کتاب سیاست گذاری جنایی در برابر تروریسم توضیح داده شده است)
۲_ گام های افراط زدایی از اعضای گروه های تروریستی و پیشگیری از افراط گرایی کدام اند؟
بر همین اساس یک فرضیه اصلی و دو فرضیه فرعی داریم
فرضیه باید با کلمات خبری باشد
گزاره ی امری، پرسشی، احساسی با پیش داوری ممنوع است.
همچنین باید همسو در راستای پاسخ به سوالات تحقیق باشد.
مرحله هفتم: روش ها و مرحله اجرای پژوهش
ارائه روش های انجام پژوهش، یکی از مراحل و گام های مهم است که دانشجوها و پژوهشگرها باید به آن توجه کنند.
از جمله مواردی که در این بخش باید بیان شوند، عبارتند از:
- اشاره به روش های گردآوری داده ها
- جامعه آماری و نمونه مورد آزمایش
- روش های نمونه گیری
- ابزار و روش های جمع آوری اطلاعات و داده ها.
* ضرورت تحقیق و پژوهش
در نوآوری تحقیق باید گفته شود که چه مواردی باعث شده پژوهش، نو آور باشد
و این نکته گفته شود که چه تفاوتی نسبت به منابع دیگر دارد؟ تمایز باید نسبت به سایرین مشخص شود.
مرحله هفتم: منابع و مآخذ
در نگاشتن پروپوزال یا پایان نامه، استفاده از منابع و مآخذ معتبر علمی، اهمیت فراوانی دارد.
در بخش منابع و مآخذ پروپوزال، پژوهشگر باید همه داده هایی را که در متن خود به آنها اشاره کرده است، به همراه منبع آنها بیاورد.
رفرنس هایی که در داخل پرانتز آورده شده باید به صورت پاورقی با ذکر دقیق
به ترتیب: (نام خانوادگی نویسنده، نام، عنوان مقاله یا کتاب، شماره مقاله، یا شماره صفحه کتاب، سال انتشار مقاله یا کتاب)
در قسمت منابع و ماخذ
از کتاب هم نام برده شود.
نمونه:
کتاب (سیاست گذاری جنایی در برابر تروریسم) دکتر فرهاد شاهیده نشر میزان ذکر شود.
نکاتی که دانشجویان و پژوهشگران مقطع کارشناسی ارشد و دکتری باید به آن توجه کنند:
* پروپوزال با قلم “Times and New Romans” و با سایز 12 تایپ شود.
* در دوره کارشناسی ارشد، پروپوزال باید حداقل در 5 صفحه، و در دوره دکتری باید حداقل در 8 صفحه نوشته شود.
* بهتر است در نوشتن پروپوزال، از منابع جدید و به روز بیشتر استفاده شود و منابع خارجی نیز مورد توجه قرار گیرند.
* دست کم یک صفحه از پروپوزال باید به پیشینه تحقیق و یک صفحه به فهرست منابع اختصاص داده شود.
مگر در هر تحقیق و تفحصی و مشاوره پایان نامه می بایست خودمان را به آب و آتش زد، تا مقصود حاصل شود!؟ این نخستین دلیل برای تفهیم شدن آنچه که باید از اصطلاح “پروپوزال” و داستان مشاوره پایان نامه نویسی دانست، خواهد بود. وصفی که آنقدر پیچیده به نظر می رسد که، محقق را در همان گام نخست، انگار بلایی آسمانی بر پیکر مبارک اش نازل گشته است.بلایی از جنس پایان نامه و پایان نامه های دانشگاهی و پایان نامه دانشجویی در اهمیت کار نیز، انصافا ورای بلایی در چنان قد و قامت می باشد. همین نیز در نخستین گام از هفت خوان رساله نوسی که در معمول کار، ابهت دژ ماننداش هر مبارزی را با چالش هایی درخور و گاه غیر قابل پیش بینی مواجه کرده و بسیاری اوقات، چنان است که – مسیر منتهی به تولید امر رساله– دلسردی های محتملی را نصیب محققی که با هزار جور، یقین و اعتماد به نفس به پیش آمده بود را در یاس و نا امیدی ای همه گیر، که همگانی از جنس محققین و پژوهشگران این مرز و بوم را، که چنین احساسی را نام آشنا است، گرفتار می کند.
گروه موسسه تحقیقاتی «پژوهش» که ذیل شرکت «ساوالان» در عرصه خدمات رسانی، با تکیه بر خدماتی متنوع در ردیف امر پژوهش، سرتاسر سال را، با توکل به خدای سبحان، تلاش دارد خویشتن را در چنین میدانی، هرچه افزون تر متمایز کرده و پیشرو در پژوهش و آموزش، به ساده ترین شکلی که هر مخاطبی را مشتاق به پژوهیدن کرده باشد، قصد دارد پرچم دار این مسیر باشد. به واقع، شوق به پژوهش یا آنچه ما “پژوهیدن” خطاب اش می کنیم. همان است که آینده اکنون ملتی را رقم خواهد زد، که در صورت محقق شدن تک تک استعداد های این دیار، جایی که نیاکانشان را در علم و دانش می شناسندش، وجب به وجب کشور خویش را به بهترین نحو و در محقق شده ترین رویا به منحصه ظهور رسانده و ایران خود را به ستاره تابان همیشگیِ دوران ها بدل خواهد ساخت.
بدون استثنا، هر رساله ای در فرم و ساختار آکادمیک اش نیاز مند آنچه که اکنون می خواهیم به صورت مبسوط به تشریح اش بپردازیم خواهد بود. و آن “پروپوزال” یا طرح تحقیق است. در ادامه چسیتی(Epistemology) پروپوزال را به بحث خواهیم نشست.
در فضای ماهیت شناسی(Ontology)، اصطلاح پروپوزالرا مناسب می دانیم، اندکی بشکافیم.
شرحی است بر، هر آنچه قصد گفتن آن البته به زبان و ساختاری علمی. یعنی موشکافی ای از امکانات و حتی اختیارات ماست. ایضا همین ها هستند که بایستی در بیانی مبتنی بر فرضیه های علمی و در راستای استنتاجات تحقیقاتی باشند.
در یک پروپوزال چه چیز، یا چیز هایی قابلیت طرح خواهند داشت؟
روشن است هر رساله ای مشتمل بر موضوعی است که “نام/عنوان” جمیع نوشتار شما را شامل خواهد بود. بدین روی، یک طرح تحقیق یا پروپوزال باید پیش از هر اقدامی، توضیح گر آن موضوع مربوطه ای که خود پروپوزال ذیل آن قرار خواهد گرفت، باشد.
عملا حوزه دلبستگی ما به آن حیطه مورد تحقیقی که ادعای به سرانجام رساند اش را داریم، نمایندگی می کند.
گذر از آن، اهمیت موضوع انتخابی را، اشارت کرده و حول آن مباحثی را به آشکارگی رساند.
به فرض بکر نبودن موضوع مورد علاقه تان، موظف خواهید بود، پژوهش هایی که، یحتمل پیش از شما بر روی آن انجام گرفته را به شکلی موجز مورد اشاره قرار دهید.(اینکه اصرار در بکر نبودن موضوع را داریم، کلیه موضوع ها را مقصود است. چراکه این فرض نخستین شما، به این علت است که، پژوهش در مورد موضوع مطبوع، از باید هایی است که انجام گرفتن اش، دل بخواهی نیست).
رساله ای که پای به وادی نگارش می گذارد، می خواهد، – همانطور که در بالا گفتیم، چیزی را به عنوان حاصل کار این “کاشت”، و “داشت”ی که خود استمرا زمان را می طلبد، ملزما به “برداشت” منتهی شود.
یادمان است در صفحاتی از این تارنما، اشاره گر این موضوع بودیم که، شما به عنوان یک کاربر می توانید از هر قشر و طبقه ای باشید. از قبیل استاد، کارمند، بازاری، دانشجو، خانه دار، دانش آموز و .. . آنچه که مهم است، نسبت حوزه کاریتان به یکی از سرشاخه های علمی جاری در تقسیمات رایج علوم خواهد بود. و آن مشتمل خواهد بود بر: علوم انسانی، فنی مهندسی، تجربی و علوم هنر.
پروپوزال نویسی محملی است که، نیازمند به یک روش شناسی ای(Methodology) که مسیر مشخصی را متکی است، می باشد. و ساختاری که معمولا مورد انتظار است، – در شکل بندی کلی پروپوزال – سوای حوزه تخصصی مربوط، به جز اندک تغییرات، فی المجموع شباهت های روشی عینی را دارند.(موارد بالا را ترتیب بندی خواهیم کرد.(
آ. موضوع تحقیق
Project Title
به سادگی ای که زیاد هم آبکی به نظر نرسد، در عین حال از پیچیدگی هایی که عموما گمان می کنیم این پیچیدگی ها نشان از عمق تامل ما است که نیست! موضوع انتخابی را می نگاریم.
Importance and Statement of Topic .ب
شرحی بر اهمیت موضوع
می تواند موضوعی که منتخب شده اید، فی نفسه جنبه هایی که براحتی از جانب شما قابل طرح شدن را دارند، عنوان کند. این موضوع کاربرد دارد یا نه؟ که اهمیت اش را ملزم به ارایه خواهید بود. اصلا علم را با این موضوع انتخابی، مشکلی هست .. چرایی جذبگی و کششی که در اندرون موضوع خود سراغ دارید، و مدعی هستید که می تواند استاد راهنمایتان را براحتی مجاب به پذیرش و تایید آن کند. آیا مدتی است که بر این فکر افتاده اید که با آغاز به کار شما برای فعالیت بر موضوع مطبوع خود به حتم در صورت اجرایی سازی آن، مشکلی از گرفتاری های حوزه مربوط به تحقیق شما با کاربست نتایج یافته های شما، امکان مرتفع شدن اش فزونی خواهد یافت. یا نه، خالق بر مساله ای خاص که تا قبل از انجام تحقیق شما، بلکه در خیال هم وجود مساله ی مورد اشاره در تحقیق تان، امکان خود نمایی نداشته، و شما نخستین عنصر در ایراد علمی اش بوده اید. در ادامه این همه، می خواهید ضرورت سلبی – ایجابی آن را به شکلی اکمل تشریح سازید.
ت. Review of Literature and Relevant Topics
بیان، زبان و ادبیات پژوهش
کار سختی نخواهیم داشت، به جز اینکه، پاره ای توضیحات از پژوهش هایی که پیش از شما در خصوص هر آنچه شما به عنوان موضوع انتخاب اش کرده اید (یا موضوعات نزدیک بدان). به یاد داشته باشیم این به اصطلاح پاره توضیحات نیز در دایره ای از اصولی که در مسیر رفرنس دهی های آکادمیک می باشد باید قابلیت مطرح شدن داشته باشند. که غالبا از آن ذیل اصول رفرنس دهی “استاندارد هاروارد” یاد می شود. عموما باور بر این است که، دیگر نمی توان از حوزه و ورطه ای سخن به میان آورد که، محقق و پژوهشگری نخستین بار مجرب در آن وادی باشد. لذا در این مرحله کار شما، پرداختن به پژوهش هایی خواهد بود که پیش از شما انجام گرفته اند. روند این پرداخت به موضوع های کار شده دیگرانی که مرتبط به کار اکنون شما می باشد، در راستای تکمیل و رفع اشکالات احتمالی آن، و اشتباهاتی که بعضا در طی تحقیق سهوا بدان دچار شده اند و حتی رد کل نتایج حاصل از آن پژوهش یا پژوهش های مشخص از جانب شما که به قوت استدلالات منطق علمی تان امکان انجام شدن خواهد داشت. مرحله ای است که اعتماد استاد را باید کاسب شوید. یعنی اعتماد اولیه استاد مربوطه به شما، به عنوان کسی که گمان خواهد کرد، مطالعات منسجم و در خوری در خصوص آن موضوع مشخص دارید.
در خاتمه نکته های مربوط به بخش جاری، استفاده از هرآنچه به عنوان منابع و ماخذ، همان که مصطلح در هر نوع تحقیق مبتنی بر شاکله ای از علم و استدلال می باشد، در چنین مرحله ای طرح خواهد شد. این منابع می تواند مشمول شود بر مواردی چون: کتاب های مورد استفاده در پروسه تحقیق، مقالات و نشریاتی که یا از داریی هاتان بوده یا از آرشیور هایی چون کتابخانه های تخصصی در نیل به اهداف تعریفی- تحقیقی خود که از ابتدای آغاز به کارتان مطمع نظر داشته اید، حتی می تواند ویدیو ها و کلیپ های مرتبط را نیز شامل شود و...
ث. Aims and Hypothesizes
رساله ای که همِّ به اتمام رساند اش را دارید، آیا در اهدافی که مدنظر دارد و فرضیه هایی که می بایست در بدنه اصلی آن جای بگیرند، آیا به شکلی نظام مند در گمان شما بوده و پیش بینی هایی برای تعریف و کاربست آن در جریان موسوم به پروپوزال داشته اید. یا ا… بختکی مسیر پیش رو را قصد طی کردن دارید.
نتنها امر “پژوهش” بلکه در جمیع اموری حتی روزمره داشتن هدف به تعبیر قرآنی آن “اوجبی است از واجبات”. والّا، تحقیق و تفحص که جای خود را دارد. پس هدف مورد نظر از رساله ای را که می خواهید بدان بپردازید را به بیانی روشن، شفاف سازی کنید. نتایجی را که می خواهید از آن برداشت کنید، شماره کرده و مشخص سازید. سمت و سویی را که گمان می کنید مناسب حال شما در رساله اکنونتان است را، آب و جارو کرده و به آشکارگی تفهیم سازید که مقصد اصلیتان کجاست. کتاب آسمانی مسلمانان یعنی قرآن مجید، در انتظامی تامل برانگیز همین را به شیوایی بیان می کند :
«انا لله» (ما از آن خداییم»،( بقره، آیه 156). /«فاذا سویته و نفخت فیه من روحی»(هنگامی که او را نظام بخشیدم و از روح خود در او دمیدم»(حجر، آیه 29؛ ص، آیه 72). «قل الروح من امر ربی »(بگو روح کار پروردگار من است).(اسراء، آیه 85). همچنین در آیات دیگر تصریح شده است که روح منسوب به خدا است: من روحی(حجر، آیه 29) ) و من روحنا(انبیاء، آیه 91) و من روحه(سجده، آیه 9). یعنی، هم بدن انسان، مخلوق خداوند است و هم روح او. اما تناسب برابری بین این دو برقرار نیست و روح انسان از شرافت بیشتری برخوردار است. بهتر است برای رهایی از پیچیدگی های این بحث، انسان وارسته ای را دست به دامان شویم، و تعبیری از مولایمان، حضرت علی ابن ابی طالب،علی (ع) هم چه نیک خواهد بود : «رَحَمَ اللهُ امرءً عَرَفَ مِن أین و فی أین و إلی أین»..(خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده و در کجا قرار گرفته است و به سوی کجا می رود». همین را در بیانی نوستالژیک که در نهانگاهمان تثبیت گشته، و سخنی است منتسب به مولانا جلال الدین محمد بلخی(*)، شاعر و عارفی بلند آوازه، و متعلق به قرن هفتم، می تواند چنین باشد که :
* جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی (۶ربیعالاول ۶۰۴، بلخیا وخش – ۵جمادیالثانی ۶۷۲ هجری قمری، قونیه) از مشهورترین شاعران ایرانیتبار پارسیگوی است. نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده میشدهاست. در قرنهای بعد (ظاهراً از قرن ۹) القاب «مولوی»، «مولانا»، «مولوی رومی» و «ملای رومی» برای وی به کار رفتهاست و از برخی از اشعارش تخلص او را «خاموش» و «خَموش» و «خامُش» دانستهاند..
از کجا آمده ام، آمدنم بهر چه بود
به کجا می روم آخر، ننمایی وطنم؛
مانده ام سخت عجب، کز چه سبب ساخت مرا،
یا چه بوده است مراد وی از این ساختنم.
ممکن است گذاره هایی را به مرحله اثبات رسانده یا همانطور که در نخستین سطور این نوشتار آوردیم چه بسا که در مسلک “پوپر” رد آن را در پیش گرفته و روش “ابطال پذیری” را پیشه کنید. در ادامه همچنان اشاره خواهید کرد، تحقیقتان را که چه فایده ها و کارایی هایی را مسوولیت اش را به دوش خواهد گرفت.
ج. Methodology
روش یا روش های علمی مبتنی بر ابزار
گفتیم که هدفی دارید، خب همین مستلزم کاربست روش علمی باشد. علاوه بر آن ابزار های مورد استفاده تان که می خواهید در رساندن قافله پژوهشتان که کمک حالتان باشند را هم تعیین کنید. هیچ کنشی نخواهید داشت، مگر بنا به آنچه علم مشخص کند.(تاکیدمان از آنجاست که، استخوانبندی پروسه “طرح تحقیق” نشان از وجهه علمی و دانشگاهی خواهد بود. نه حرف هایی که ” تکه بردار”ی شده از بتن جامعه و گوشه وکنار مجامع باشد.(
ح. References
نوشتار علمی متکی بر منبع
نمی توان فعالیتی علمی– پژوهشی، سراغ گرفت که در خلاء زاده شده باشد. به این معنی که(یکی از معانی آن)، بخش مربوط به رفرنس دهی آن موجود نباشد. حال که اهمیت “منابع” و ذکر کردن آن برایمان روشن شد. می توانیم این طور تفهیم شویم که، منابع مورد استفاده محقق، پایه علمی وی در مطالعاتی که قبلا داشته است به شمار آمده و ذکر آن ها به علاوه، هر آنچه بعد ها به گمانتان امکان و نیاز بهره گیری از آنها را خواهید داشت را ذیل فهرست منابع در “طرح پژوهشیتان” بگنجانید.
گفتاری سخت علمی که ، سعی مووسسه «پژوهش» در هرچه ساده سازی آن بود را در اینجا به اتمام رساندیم. آما این تنها بخشی از خیل عظیمی از جزییات یک کار تحقیقی در قالب “پروژپوزال” خواهد بود که موسسه ادعای انجام آن را به شکیل ترین نحو ممکن دارد. از گذشته تا حال، همیشه ی ایام مدعی در امانت داری و کارایی بوده که به برکت گردآوری نویسندگانی توانمند و کارکنانی مشفق که همه سعی شان در پیشرو بودن در امر خدمات “پژوهشی” دارند، را به اثبات رسانده است.
………………………………………………………………
برای آنکه پروپوزالی صحیح، اصولی و علمی بنویسید، باید 7 مرحله اصلی را پشت سر بگذارید.
دانشجویانی که به مقطع کارشناسی ارشد وارد می شوند، از همان ابتدا، همواره با واژه پروپوزال سر و کار دارند.
برای بسیاری از آنها، این سؤال پیش می آید که پروپوزال چیست و چه تفاوتی با پایان نامه دارد؟ فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، پروپوزال (Proposal) را به صورت «پیشنهاده پژوهشی» ترجمه کرده است.
هر پژوهشگر یا دانشجویی، پیش از آنکه نوشتن پژوهش یا پایان نامه خود را آغاز کند، باید پروپزوال خود را آماده کند.
پروپوزال، طرحی کلی پایان نامه یا پروژه تحقیقاتی پژوهشگر است. نوشتن پروپوزال، اصول و قواعد مشخصی دارد که باید رعایت شوند. هدف از نوشتن طرح پژوهشی یا پروپوزال، به دست دادن و پیشنهاد راهکاری برای برطرف کردن یک نیاز است.
همه پروپوزال ها نمی توانند نظر خوانندگان و داوران را به خود جلب کنند. برای اینکه طرح پیشنهادی یا پروپوزال ما بتواند نظر دیگران را به خود جلب کند، باید نکات و اصول مشخصی را در طرح خود رعایت کنیم.
19 دیدگاه برگذیده برای“نگارش پروپوزال ”
- این بخش توسط مدیریت سایت، ویرایش شده است
سلام ، اطلاعات خواسته شده در sms ارسالیتان به شرح زیر می باشد:
..
پژوهش..
..
“شناسی..”
1 هفته الی 4 هفته
خواهشمند است در صورت موافقت با موضوع اعلام نمایید تا فرم پیش پروپوزال مربوطه به ایمیل تان ارسال شود . ونیز در صورت دارا بودن ادبیات مناسب پروپوزال، و رعایت ساختار آن، کلید واژه، بیان مسئله، پیشینه تحقیق،اهداف، (روش تحقیق از نظر:هدف،روش و روش گرد آوری داده ها) و … ،مقاله علمی پژوهشی و رساله نیز شامل زحمت تان می شود.
..
با تشکر فراوان SELCO.IR
سلام
آقای .. حصورتان را ارج می نهیم.
درخواست پیش پروپوزال شما با نویسنده مشخص مطرح خواهد شد.
ایضا همه خواست های شما و الزامات مطروحه و جاری لحاظ خواهند شد.
پژوهش ساوالان
سلام
تحریر پروپازال اینجانب .. ارسال شد .. خواهشمند است دقیقا ً عنوان ارسالی را به تحریر در آورید .
.. تماس تلفنی و توضیح شفاهی ..به امید..ارسال سریع که در تحریر مقالات دیگر.
سلام
متقاضی محترم، همه جوانب درخواست جناب عالی با نویسنده شما در میان گذارده شده است. ان شاالله ترتیب اثر داده خواهد شد.
پژوهش ساوالان..
رشته دانشگاهی : دانشجوی ارشد رشته روانشناسی عمومی
دانشگاه : واحد علوم و تحقیقات زاهدان .
موضوع درخواست : تهیه پروپوزال با عنوان ” تاثیر ..در .. ” (پروپوزال می بایست از نوع طرح آزمایشی باشد، مربوط به درس روش تحقیق، تحلیل کوواریانس از طریق نرم افزار SPSS)، در قسمت روش تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها لطفا از تحلیل کوواریانس برید نه تی نمونه های مستقل یا هرچیز دیگری، تاکید می کنم از تحلیل کوواریانس باشد چون پروپوزال من از نوع طرح آزمایشی است پس پیش آزمون و پس آزمون داریم( یک گروه گواه و یک گروه کنترل که همتاسازی باید روشون انجام بشه) . پرسشنامه ها باید همراه پروپوزال باشند.
شماره تماس :.. / ..
زمان موردنظر : حداکثر تا 20 فروردین آماده شود.
معرف : باران
سلام
خانم.. ؛
رشته شما ذیل روانشناسی عمومی از دانشگاه زاهدان واحد علوم تحقیقات در سیستم ثبت شد.
این پروژه جهت برآورد هزینه به نویسنده مرتبط ارسال شد.
با شما تماسخ خواهیم گرفت.
پژوهش ساوالان..
- شرح درخواست : تحریر پروپوزال ، لطفا موضوع قبلی پر.پوزال یعنی ” تاثیر ..بر.. ” رو برام عوض کنید و بجاش موضوعی با توجه به رشته روانشناسی عمومی ( بیشتر مربوط به مداخلات ..) برام انتخاب کنید. تاکید میکنم این پروپوزال از نوع طرح آزمایشی (تحلیل کوواریانس) مربوط به درس روشهای تحقیق می باشد.
زمان موردنظر : 10 الی 13 روز
سلام
خانم.. ؛
درخواست مجدد سرکار خانم مبنی بر تنظیم موضوعی در ارتباط با رشته روانشناسی عمومی تنظیم خواهد شد. جهت این کار هماهنگی های لازم با نویسنده موسسه انجام گرفته شد. نتیجه را متعاقبا اعلام خواهیم کرد.
پژوهش ساوالان..
../ کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تولید/ دانشگاه ازاد باراجین قزوین/ ارایه یک مدل .. چند .. و ..بر ..در یک .. با استفاده از ../ شماره تماس: ../ اگه عنوان موضوع ایراد داره لطفا اون رو هم تصحیح کنید . واینکه زمان تحویل پروپوزال نهایتا 93/01/17. با تشکر از لطفتون
- ..دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازار یابی -دانشگاه ازاد .. -تقاضای پروپوزال با یکی از عناوین خدمات.. در بانک ..ایران با پیشنهاد خودتان -..-..-نام معرف ..
سلام
آقای.. ؛
پروپوزال جناب عالی طراحی و نگارش خواهد شد. دانشگاه، رشته ، بازه زمانی قید شده نیز لحاظ خواهد شد.
از معرفتان آقای..؛ کمال تشکر را داشته و پورسانت ویژه نیز متعلق به ایشان جهت معرفی شما خواهد شد.
پژوهش ساوالان..
دانشجوی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی -ازاد.. -تقاضای پروپوزال با یکی از عناوین .. در بانک ..باپیشنهاد خودتان -زمان 14روز -معرف ..
سلام
آقای.. ؛
تقاضای شما در پیام قبلی به شکلی احسن و اکمل تثبیت شد.
نگران نباشید.
پژوهش ساوالان..
با سلام
تاکید کرده بودم در قسمت روش تحقیق و تحلیل داده های پروپزالم از تحلیل کوواریانس استفاده کنید… ولی هیچگونه عملیات تحلیل کوواریانسی صورت نگرفته اعم از جدول ها،مراحل مربوط به انجام عملیات و تایید و عدم تایید فرضیه ها از طریق تحلیل کوواریانس وجود ندارد … لطفا تحلیل کوواریانس از طریق SPSS صورت گیرد.
زمان:3/2/93
سلام
شناسه متقاضی 8796a21
خانم..؛
تحلیل کورایانس شما جهت بررسی به نویسنده ارجاع داده شد.
پژوهش ساوالان..
شهاب ../ عمران _ سازه / آزاد تهران غرب / ارائه موضوع پایان نامه / ../ ../ هرچه زودتر / موضوع سمینارم در رابطه با میراگر ها بوده که دنبال موضوعی مناسب در همین زمینه جهت پایان نامه می باشم.
سلام
شناسه:8796a54
خانم..؛
عمران ذیل گرایش سازه.از دانشنگاه آزاد تهران غرب.مدارک ارسالی را تکمیل و منتظر فاکتور هزینه باشید. متشکر.
پیش فاکتور ارسال شد.
ایمیل بررسی شود.
پژوهش ساوالان