اصول ساختاری و نکات ضروری برای نگارش و چاپ مقالات ISI (بخش 2)
نوشتن مقاله مستلزم داشتن طرحي مدوَّن است. در گزارش يك تحقيق نه تنها بايد ارزشهاي محتوايي را مراعات كرد، بلكه بايد از ساختار روشمندي نيز پيروي كرد. امروزه تحقيقات فراواني انجام ميشود، اما تنها بخش كوچكي از آنها به عنوان مقاله در نشریات ISI و دیگر نشریات منتشر ميگردد. يكي از دلايل آن، عدم مهارت محقق در تهيه و تدوين ساختاري مقاله علمي است. ساختار مقاله و تهيه گزارش از يك پژوهش علمي، با توجه به روش به كار گرفته شده در پژوهش، متفاوت است. دانشمندان در يك تقسيم بندي كلي، روشهاي استفاده شده در علوم را به دو دسته تقسيم ميكنند. روشهاي كمي كه در آنها از داده هاي كمّي در تحقيق استفاده ميشود (تحقيقات ميداني) و روشهاي كيفي كه در آنها از داده هاي كيفي (تحقيقات كتابخانه اي) استفاده ميشود.
اصول ساختاری و نکات ضروری برای نگارش و چاپ مقالات ISI (بخش 1)
مقاله علمي معمولاً در نتيجه پژوهش منطقي، ژرف و متمركز نظري، عملي يا مختلط، به كوشش يك يا چند نفر در يك موضوع تازه و با رويكردي جديد با جهت دستيابي به نتايجي تازه، تهيه و منتشر ميگردد. چنين مقاله اي در واقع گزارشي است كه محقق از يافته هاي علمي و نتايج اقدامات پژوهشي خود براي استفاده ساير پژوهشگران، متخصصان و علاقه مندان به دست ميدهد
راهنمای نگارش مقاله ISI
برای نوشتن یک مقاله استاندارد جهت انتشار در مجلات معتبر ISI چه باید کرد؟ برای موفقیت در پذیرش مقاله باید به نکات زیر توجه نمود : ۱- داشتن عنوان مناسب با تحولات روز : عنوان مورد نظر باید کاملا واضح و دارای لغات کلیدی تحقیق باشد. عناوین طولانی سبب کاهش نمره ارزشیابی مقاله می شود . ۲- چکیده مناسب : چکیده تحقیق باید مختصر و مفید باشد .چهار بخش اصلی چکیده شامل: ۳- بیان مسئله و هدف از انجام پژوهش( ۲ تا ۳ خط) ۴- روش تحقیق : نوع تحقیق ( میدانی – کتابخانه ای – طولی – تقاطعی – …) (یک خط) محل تحقیق ( مکان اجرا ) ( منطقه – شهر – کشور )(نیم خط) دوره تحقیق )از ماه ….در سال … تا ماه …..سال ….) (نیم خط) جامعه تحقیق , نمونه تحقیق ( تعداد افراد منتخب ) (نیم خط) روش انتخاب حجم نمونه ( تصادفی ساده – تصادفی خوشه ای -.(نیم خط) نوع آزمون آماری : ( کای اسکوار(خی دو ) – تی استیودنت – رگرسیون – .. (نیم خط) نوع مدل : نام مدل ۵-نتایج تحقیق : نتیجه فرضیه های تایید یا رد شده نوشته شود .( دو تا ۳ جمله ) قابل ذکر است که برخی مجلات دارای فرمتی از پیش تعیین شده برای نوشتن چکیده هستند و پژوهشگر می بایست در فضای تعیین شده هدف پژوهش، روش تحقیق، نتایج، اهمیت پژوهش و… را وارد نماید. لغات کلیدی : حداکثر چهار کلمه
هر آنچه از چاپ مقالات در ژورنال ها و نحوه پذیرش در مجلات معتبر و ISI باید بدانیم
گسترش روز افزون علوم و فناوریهای جدید، توجه به معیارهای ارزش دهی به تحقیقات، پژوهش ها و ژورنال ها را ناگزیر می سازد. یک منبع ارزیابی بی طرف که نیازهای استفاده کنندگان را به بخوبی شناسائی کند و از طرفی دیگر نقاط ضعف و قوت نشریه های علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف را بررسی کند، می تواند راه گشای خوبی برای جویندگان علمی باشد. . در همین راستا موسساتی اقدام به سنجش اعتبار تولیدات مختلف علمی نموده و در این زمینه مشاوره های تخصصی ارائه می دهند. طبعا معتبر بودن خود این موسسات هم باعث وجاهت مطالب تایید شده توسط ایشان می گردد و هم طیف مخاطبان آنان را افزایش می دهد. چرا که باید در موسساتی محتوای علوم تولید شده مورد تایید قرار بگیرد که بتوان با خیال راحت به آنها استناد کرد و کار علمی خود را بر اساس نتایج تحقیقات علمی قبلی، استوار نموده و به پیش برد. ISI یکی از موسسه هایی است که با ارائه چارچوبی مورد قبول تا حدی این مسئله را حل نموده است.
آی.اس.آی چیست؟
موسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Information بانک اطلاعاتISI مرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهمترین مجلات علمی منتشره در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. شمار مجلات ISI ثابت نیست. یک مجله ممکن است در یک زمان از مجلات ISI محسوب شود اما به دلیل کاهش بار علمی بعدا از لیست مجلات ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش ازمجله در لیست ISI قرار دارند. هر ساله مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.