SELCO.IR مدلیابی عوامل مؤثر بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی با استفاده از روش نگاشت شناختی فازی
SELCO.IR مدلیابی عوامل مؤثر بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی با استفاده از روش نگاشت شناختی فازی اﻧﺒﺎﺷﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮑﯽ از ﻋﻮاﻣﻞ اﺳﺎﺳﯽ ﻓﺮآﯾﻨﺪ رﺷﺪ اﻗﺘﺼﺎدي ﮐﺸﻮرﻫﺎ ﻣﻄﺮح اﺳﺖ ﮐﻪ از ﻃﺮﯾﻖ ﻣﻨﺎﺑﻊ داﺧﻠﯽ ﯾﺎ ﺧﺎرﺟﯽ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺄﻣﯿﻦ اﺳﺖ. ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺎﻟﯽ ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﮑﻤﻠﯽ ﺑﺮاي ﭘﺲاﻧﺪاز داﺧﻠﯽ اﻓﺰون ﺑﺮ ﭘﺮ ﮐﺮدن ﺷﮑﺎف ﭘﺲاﻧﺪاز - ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاري ، راهﺣﻠﯽ ﺑﺮاي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺷﮑﺎف ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزي ﻧﯿﺰ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ(داودی و شاهمرادی، ١٣٨٣). در ﮐﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺎﻟﯽ ﺧﺎرﺟﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﮐﻤﮏﻫﺎي ﺑﻼﻋﻮض ﮐﺸﻮرﻫﺎي ﺗﻮﺳﻌﻪﯾﺎﻓﺘﻪ، ﺟﺮﯾﺎن ﻣﺎﻟﯽ ﻧﺎﺷﯽ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺘﻌﺪد ﻧﻈﯿﺮ ﺑﺎﻧﮏ ﺟﻬﺎﻧﯽ، ﺑﺎﻧﮏﻫﺎي ﻣﻨﻄﻘﻪاي، ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاري ﻏﯿﺮﻣﺴﺘﻘﯿﻢ و ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺧﺎرﺟﯽ اﺳﺖ. ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاري ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ و ﻏﯿﺮﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ وﺳﯿﻠﻪي ﺑﺨﺶ ﺧﺼﻮﺻﯽ و در ﻗﺎﻟﺐ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎي ﭼﻨﺪﻣﻠﯿﺘﯽ ﺻﻮرت ﻣﯽﮔﯿﺮد و از آن ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺟﺮﯾﺎن ﺧﺼﻮﺻﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﯾﺎد ﻣﯽﺷﻮد.
SELCO.IR تبيين تحولات مسئوليت مدني دولت با نگاهي به لايحه مسئوليت مدني مؤسسات عمومي مصوب سال١٣٨٣
تبيين تحولات مسئوليت مدني دولت با نگاهي به لايحه مسئوليت مدني مؤسسات عمومي مصوب سال١٣٨٣ چکیده؛ از اصول پذيرفته شده در بيشتر کشورهاي پيشرفته اين است که دولت در مورد اعمال سازمانهاي اداري که سبب ورود زيان ميشود مسئول شناخته ميشود، در اين راستا گاه دولت بطور مستقيم مسئول برخي اعمال خويش است مثل مسئوليت ناشي از اعمال تقنيني و گاه مسئوليت ناشي از فعل غير است مثل مسئوليت ناشي از اعمال کارمندان دولت. و در مواردي هم دولت به مانند افراد خصوصي مسئول خسارات ناشي از اشياء تحت تصرف خويش است. در حقوق ايران محدوده مسئوليت دولت ناشي از فعل خود دولت و مسئوليت ناشي از فعل غير به روشني معلوم نيست. در حالي که ماده۱۱ ق.م.م اصل را بر عدم مسئوليت دولت در قبال اعمال کارکنانش ميداند، قانونگذار در مواردي به طور استثناء قائل به چنين مسئوليتي شده، ليکن در اين موارد نيز همه جا از يک ضابطه پيروي نکرده چنانکه ظاهراً اشتباه قضات را يک خطاي اداري دانسته و تنها دولت را مسئول اين خطا ميداند. در حالي که در ماده ۱۲ ق.م.م در خصوص مسئوليت دولت در مقام يک کارفرما، از قواعد مسئوليت ناشي از فعل غير پيروي ميکند و لذا دولت ميتواند به کارمند مقصر خود رجوع کند. البته در لايحه مسئوليت مدني مؤسسات عمومي اين محدوده به نحو بهتري معين شده است. کليد واژهها: مسئوليت مدني، دولت، اعمال حاکميت، اعمال تصدي پایان نامه
SELCO.IR نظارت پارلماني بر تصميمات اداري در ايران و آلمان
نظارت پارلماني بر تصميمات اداري در ايران و آلمان چکیده؛ یکی از حوزههای مطالعاتی مهم در بخش پژوهش قانونگذاری و پارلمان، بررسی نحوهی نظارت پارلمانی و میزان اثربخشی و کارایی آن در پارلمانهای مختلف است. هدف اساسی از نظارت، اعمال کنترلهای لازم بر چگونگی مصرف بودجه، حصول اطمینان از رعایت قوانین و مقررات و محدودیتهای بودجه است. اهمیت نظارت پارلمانی به حدی است که در اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید قرار گرفته است. سیر عملکرد مجلس اول تا نهم نیز نشان میدهد با گذشت هر دوره، اهتمام نمایندگان و اعضای هیئت رئیسه مجلس برای رفع کاستیها و تقویت جایگاه نظارت پارلمانی در چارچوب قوانین بالادستی کشور افزایش یافته است. شناخت ابزارهای نظارت پارلمانی در کشورهای مختلف دریچهای از تجربههای گوناگون پیش روی کارشناسان و نمایندگان مجلس خواهد گشود. در این میان یکی از روشهای بهبود نظارت پارلمانی، بهرهگیری، مقایسه و بومیسازی تجربیات سایر پارلمانهای قانونگذاری متناسب با نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. مقالهی حاضر به بررسی نظارت پارلمانی بر تصمیمات اداری در ایران و آلمان میپردازد. کلیدواژهها: پارلمان، نظارت، نظارت پارلمانی، قوهی مجریه، تصمیمات اداری
SELCO.IR بررسی و مطالعهی اصلاح قوانین پولی و بانکی
قانون پولی و بانکی کشور از سه قسمت پول، بانک مرکزی و بانکداری تشکیل شده است. در شهریور ماه ١٣٦٢ به منظور حذف ربا از فعالیتهای بانکی، لایحهی عملیات بانکی بدون ربا به تصویب قوهی مقننه رسید. قانون مذکور از پنج فصل تشکیل شده است. فصل اول به اهداف و وظایف نظام بانکی در جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد، فصل دوم به تجهیز منابع پولی میپردازد و اشکال مجاز قبول سپرده توسط بانکها را مطرح میکند. فصل بعدی به نحوهی اعطای تسهیلات بانکی بر اساس شرع مقدس اسلام اختصاص دارد و به شیوههای مختلف اعطای تسهیلات اشاره میکند. فصل چهارم ضمن اشاره به فرآیند تصویب سیاست پولی و اعتباری، ابزارهای سیاست پولی جدید را مطرح مینماید. فصل پایانی قانون به رابطهی بانک مرکزی و سایر بانکها و مؤسسات و شرکتهای دولتی اختصاص دارد.
SELCO.IR قانون مبارزه با پولشویی و رابطهی آن با اخلاق
واژه پولشويي براي توصيف فرايندي مورد استفاده قرار ميگيرد كه در آن پول غيرقانوني يا كثيفي كه حاصل فعاليتهاي مجرمانه است، در چرخهاي از فعاليتها و معاملات و با گذر از مراحلي، به پول قانوني و تميز تبديل ميشود. به دليل آثار سوئي كه پولشويي در اقتصاد كشورها ايجاد مينمايد تلاشهايي در سطح بينالمللي جهت مقابله با اين پديده صورت گرفته است. در ایران نیز قانون مباررزه با پولشویی در دوم بهمن ١٣٨٦ به تصویب مجلس شورای اسلامی ایران رسیده است. در مقالهی حاضر به بررسی پولشویی، مفهوم، مصادیق، مراحل و آثار و قانون مبارزه با پولشویی میپردازیم. همچنین به مفهوم اخلاق و دیدگاهها و نظرات مختلف در مورد اخلاق و نسبت و تناسب حقوق و اخلاق را بحث مینمائیم. و در نهایت ارتباط یا چالش احتمالی قانون مبارزه با پولشویی و اخلاق از چندین منظر تحلیل میشود. به طور کلی میتوان گفت از چندین دیدگاه، قانون مبارزه با پولشویی با اخلاق سازگار و متناسب است اما با اخلاق حرفهای مشاغلی همچون بانکداری و وکالت در چالش است. کلیدواژهها: پولشویی، قانون مبارزه با پولشویی، اخلاق، اخلاق حرفهای.
مبنای حقوقی ایفای ناروا در فقه و قانون مدنی ایران
مقدمه مبنای حقوقی ایفای ناروا در فقه و قانون مدنی ایران ضرورت بررسی موضوع در حقوق ایران و تطبیق آثار آن با فقه اسلامی را ایجاب می کند.
مدیریت بحران و همسویی آن با مدیریت استراتژیک
مقدمه واژه بحران نخستین بار توسط "رابرت مک نامارا " زمانی که امکان درگیری موشکی میان امریکا و کوبا وجود داشت، بیان شده است و با موضوع مدیریت بحران در بلایای طبیعی اولین بار در سال 1989 در هشتمین کنفرانس جهانی زلزله در امریکا توسط "دکتر فرانس پریس" مطرح شد. در ایران در تاریخ 17/3/1348 قانون پیشگیری و مبارزه با خطرات سیل به تصویب مجلس رسید و بعد در سال 1386 قانون مدیریت بحران کشور به تصویب مجلس رسید که به صورت سازمان شکل گرفت. برای بیانی واضحتر و نیل به نتیجهای مطلوبتر در مدیریت سازمانی، راهکار مدنظر همسویی مدیریت بحران و مدیریت استراتژیک میباشد که پس از بیان مفید و مختصر از ماهیت ذاتیِ بحران و مدیریت بحران، مباحث موجود در این رایطه را نیز مورد بررسی قرار دادهام.
گفتمان و تحلیل گفتمان انتقادی
گفتمان و تحلیل گفتمان انتقادی محمد فاضلی چکیده: نظریه ی اجتماعی در نیمه ی دوم قرن بیستم شاهد توجه خاص به مقوله ی زبان بوده است . « چرخش زبانی » اصطلاحی است که در باره ی همین امر به کار برده می شود . رواج مفهوم «گفتمان» در علوم انسانی نیز محصول همین چرخش زبانی است . در مقاله ی حاضر ابتدا تلاش می شود تا ضمن ارائه ی تعاریف مختلف از این مفهوم و « تحلیل گفتمان » ، ویژگی های مشترک آن بر شمرده شود . در ادامه انواع پژوهش های که بر حول محور « تحلیل گفتمان » سامان می گیرد خیلی مختصر معرفی می شود ...
وانموده متن و تحليل گفتمان
حاتمی علی.جبارنژاد سمیرا انسانها زبان را به منظورهای مختلفی چون انتقال و کسب اطلاعات، بیان احساسات و مواردی از این قبیل به کار میبرند. از طرفی دیگر انسانها به کمک تجربههای شخصی خود از محیط بیرون و گفتار دیگران برداشتها و تعابیری حاصل میکنند که گاه با واقعیت تطابق دارد و گاه فاصلهای در این بین موجود است و همین عدم تطابق برخی تعابیر با واقعیتها انگیزهای شد تا نظری هر چند گذرا به این جنبه بررسی زبان یعنی “تحلیل گفتمان” افکنده شود. تحلیل گفتمان که در زبان فارسی به “سخنکاوی”، “تحلیل کلام” و “تحلیل گفتار” نیز ترجمه شده است، یک گرایش بینرشتهای است که از اواسط دهه ۱۹۶۰ تا اواسط دهه۱۹۷۰ در پی تغییرات گسترده علمی ـ معرفتی در رشتههایی چون انسانشناسی، قومنگاری، جامعهشناسی خرد، روانشناسی ادراکی و اجتماعی، شعر، معانی بیان، زبانشناسی و سایر رشتههای علومِ اجتماعی و انسانی علاقهمند به مطالعات نظاممند ساختار، کارکرد و فرآیند تولید گفتار و نوشتار ظهور کرده است. در این مقاله با رویکردی نظری سعی شده است تحلیل گفتمان و ابعاد آن بعنوان یک روش تحقیق در علومِ انسانی نشان داده شود. واژگان کلیدی :علوم انسانی، تحلیل گفتمان، روش تحقیق، علوم اجتماعی، دانشگاه.
تحلیل گفتمان به مثابه یک روش تحقیق در علوم انسانی
انسانها زبان را به منظورهای مختلفی چون انتقال و کسب اطلاعات، بیان احساسات و مواردی از این قبیل به کار میبرند. از طرفی دیگر انسانها به کمک تجربههای شخصی خود از محیط بیرون و گفتار دیگران برداشتها و تعابیری حاصل میکنند که گاه با واقعیت تطابق دارد و گاه فاصلهای در این بین موجود است و همین عدم تطابق برخی تعابیر با واقعیتها انگیزهای شد تا نظری هر چند گذرا به این جنبه بررسی زبان یعنی “تحلیل گفتمان” افکنده شود. تحلیل گفتمان که در زبان فارسی به “سخنکاوی”، “تحلیل کلام” و “تحلیل گفتار” نیز ترجمه شده است، یک گرایش بینرشتهای است که از اواسط دهه ۱۹۶۰ تا اواسط دهه۱۹۷۰ در پی تغییرات گسترده علمی ـ معرفتی در رشتههایی چون انسانشناسی، قومنگاری، جامعهشناسی خرد، روانشناسی ادراکی و اجتماعی، شعر، معانی بیان، زبانشناسی و سایر رشتههای علومِ اجتماعی و انسانی علاقهمند به مطالعات نظاممند ساختار، کارکرد و فرآیند تولید گفتار و نوشتار ظهور کرده است. در این مقاله با رویکردی نظری سعی شده است تحلیل گفتمان و ابعاد آن بعنوان یک روش تحقیق در علومِ انسانی نشان داده شود. واژگان کلیدی : علوم انسانی، تحلیل گفتمان، روش تحقیق، علوم اجتماعی، دانشگاه.